Δυναμική η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο 12ο φεστιβάλ
12o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”
…Μια εβδομάδα μετά και, όμως, έχουμε ακόμα τόσα να “πούμε” για αυτή τη 12η συνάντησή μας γύρω από το τραπέζι του Τσελεμεντέ!
Συνεχίζουμε, λοιπόν, με την ιδιαίτερα ξεχωριστή και δυναμική συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αυτή τη χρονιά, αλλά και με μια ημερίδα από καταξιωμένους επιστήμονες, που αφορούσε αφενός στα οφέλη που απορρέουν για την υγεία μας από την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία και αφετέρου στο σημαντικό ρόλο των παραδοσιακών προϊόντων των νησιών στην ανάπτυξη της οικονομίας τους στη σύγχρονη εποχή.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων δε φρόντισε μόνον για την αποστολή τυροκομικών προϊόντων με σήμανση “Aegean Cuisine Recommended Product”, τα οποία παρουσιάστηκαν μαζί με τα υπόλοιπα κυκλαδίτικα τυριά από τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, αλλά και λειτούργησε δικό του περίπτερο κατά τις τρεις ημέρες διεξαγωγής του Φεστιβάλ, ενώ παράλληλα συμμετείχε διά της συμβούλου Διοίκησης για θέματα Επικοινωνίας & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Aegean Cuisine κας Χριστίνα Σαρρή στην επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου”.
Ξεχωριστά σημαντική και φυσικά τιμητική η συμμετοχή στην ημερίδα των ομιλητών κ. Ιωάννη Βλασερού, MD, FESC, FISCU, Ιατρού Καρδιολόγου, Διευθυντή του Καρδιολογικού Τµήµατος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, του κ. Γιάννη Μανδάλα, Διευθύνοντα Συμβούλου της Mediterra Α.Ε. – Mastiha shop, και της κας Κατερίνας Κοτσιφάκου, κλινικής ψυχολόγου.
Ευχαριστούμε για τη συνολική υποστήριξη το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τον κ. Κώστα Βάλβη και τη Χριστίνα Σαρρή, τον κ. Γιάννη Βλασερό, τον κ. Γιάννη Μανδάλα και την κα Κατερίνα Κοτσιφάκου, που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τη διοργάνωσή μας!
Ευχόμαστε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με την υλοποίηση και άλλων δράσεων! Οι γνώσεις τους και η εμπειρία τους είναι πραγματικά πολύτιμες!
Φωτογραφία κυκλαδίτικων τυριών: Γιάννης Κοντός
Φωτογραφίες από την ημερίδα: Βαγγέλης Ρασσιάς