Φρυκτωρίες 2018 .16η Αναβίωση της Επικοινωνίας των αρχαίων πύργων

Φρυκτωρίες 2018 .16η Αναβίωση της Επικοινωνίας των αρχαίων πύργων

Στη Σίφνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
για την 16η Αναβίωση της Επικοινωνίας των αρχαίων πύργων

Την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, επικοινωνούμε ξανά από τις θέσεις των αρχαίων πύργων και ακροπόλεων της Σίφνου στην 16η σύγχρονη ετήσια αναβίωση της επικοινωνίας των Φρυκτωριών.

Κι αυτή την Κυριακή της Πεντηκοστής, εκατοντάδες εθελοντές εξορμούν με όλα τα μέσα (αυτοκίνητα, βάρκες και πολύ περπάτημα) σ΄ όλο το μήκος και το πλάτος του νησιού, σε 81 διαφορετικά σημεία -κυρίως σε βουνοκορφές, για να επικοινωνήσουν μέσω καπνού και κατόπτρων με τους γειτονικούς τους πύργους, για να αναδείξουν τον αρχαιολογικό πλούτο του νησιού και για να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης στο Αρχιπέλαγος.

Την οπτική επικοινωνία ενισχύει η ταυτόχρονη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή του PrismaFM 91,8 που από τις 6 μέχρι τις 7:30 το απόγευμα εκπέμπει από το Μαύρο Πύργο των Εξαμπέλων, με τηλεφωνικές ανταποκρίσεις των εθελοντών.

Στις 9 το βράδυ οι εθελοντές θα συναντηθούν στο γήπεδο του Γυμνασίου-Λυκείου Σίφνου, στις Αράδες, σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, όπου θα προβληθούν φωτογραφίες και βίντεο από τα διαφορετικά σημεία που επικοινώνησαν. Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία των Ιμάμ Μπαϊλντί.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σίφνου, ο Δήμος Σίφνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, με χορηγούς την AL.MASafety, την AegeanSpeedLines, το Hotel Γαλήνη, την Κάβα Σούλη, την Τροφοδοτική Σίφνου και το Σύλλογο Γυναικών Σίφνου «το Σμάρι».

Share this post


Show Buttons
Hide Buttons