Ο Τσελεμεντές στην αρχή της 2ης δεκαετίας .
Ο…Τσελεμεντές στην αρχή της 2ης δεκαετίας!!!
Ξεκινάμε!!!
Καλή επιτυχία σε όλους!!!
Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου
12.00 «Θαλασσο-κεράσματα» στο μόλο στο Βαθύ (από το Εξωραϊστικό Σωματείο «το Βαθύ της Σίφνου» )
18.00 – 21.00 «Παιδομαγειρέματα» και παιδικές δραστηριότητες στο χώρο του Φεστιβάλ
19.00 – 22.00 Επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών στο χώρο του Φεστιβάλ
19.00 – 23.00 Έκθεση και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων στο στενό του Αρτεμώνα
20.00 «Αναβιώνοντας την αγγειοπλαστική τέχνη της Σίφνου»: Μια ιστορική αναδρομή στην αγγειοπλαστική παράδοση του τόπου από τη Λυδία Κοπτσοπούλου, αρχιτέκτονα μηχανικό. Στο χώρο του «cine Δραγάτση», στο στενό του Αρτεμώνα, ταυτόχρονα με την έκθεση νεότερης κεραμικής του Σωματείου Αγγειοπλαστών Σίφνου.
21.00 & 23.00 Προβολές ταινιών που σχετίζονται με τη γαστρονομία, στο «cine Δραγάτση», στο Στενό του Αρτεμώνα
22.00 «Tselementes from Sifnos, το παλιό και το καινούργιο». Θεατρικό δρώμενο από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Σίφνου («Θ.Ε.Ε.Σ.»)
22.30 Αντάμωμα χορευτών και μουσικών από τις φιλοξενούμενες περιοχές
Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου
11.00 «Σιφναίικο πρωινό»: παρουσίαση πρότασης ανάδειξης των τοπικών προϊόντων για επαγγελματίες του τουρισμού και όποιον άλλο ενδιαφέρεται στην Παναγιά του Βουνού
12.30 «Θαλασσο-κεράσματα» στην παραλία Φασολού στο Φάρο (από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Φάρου)
17.30 Δρώμενο αναπαράστασης μέρους του σιφναίικου γάμου με πορεία μέσα από τους κεντρικούς οικισμούς και κατάληξη στο χώρο του Φεστιβάλ. Έναρξη από το σπίτι του Νικόλαου Τσελεμεντέ στα Εξάμπελα.
18.00 – 21.00 «Παιδομαγειρέματα» και παιδικές δραστηριότητες στο χώρο του Φεστιβάλ
19.00 – 21.00 Επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών στο χώρο του Φεστιβάλ
19.00 – 23.00 Έκθεση και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων στο Στενό του Αρτεμώνα.
21.00 & 23.00 Προβολές ταινιών που σχετίζονται με τη γαστρονομία, στο «cine Δραγάτση, στο Στενό του Αρτεμώνα
21.00 Παρουσίαση και δοκιμές κυκλαδίτικων τυριών στο χώρο του Φεστιβάλ
22.30 Αντάμωμα χορευτών και μουσικών από τις φιλοξενούμενες περιοχές.
Σάββατο 09 Σεπτέμβρη
12.00 «Οι συνταγές του Τσελεμεντέ ως αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και οι ευεργετικές της επιδράσεις σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες»: Ομιλία και παρουσίαση από τη Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, ερευνήτρια σε θέματα διατροφής, στο Ίδρυμα Πρόκου στην Απολλωνία.
18.00 – 21.00 «Παιδομαγειρέματα» και παιδικές δραστηριότητες στο χώρο του Φεστιβάλ
19.00 – 21.00 Επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών στο χώρο του Φεστιβάλ
19.00 – 23.00 Έκθεση και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων στο Στενό του Αρτεμώνα
19.30 «Γαστρονομικές κοινότητες – μικροί παραγωγοί – τοπικά προϊόντα. Η συμβολή τους στην ανάπτυξη της τοπικής γαστρονομίας»: παρουσίαση από το Γιώργο Πίττα, μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και δημιουργό του Greek Gastronomy Guide, τη δημοσιογράφο – συγγραφέα Νανά Δαρειώτη και το συγγραφέα – αρθρογράφο του περιοδικού «Γαστρονόμος» Δημήτρη Ρουσουνέλο. Στην αυλή του ζαχαροπλαστείου «Θεοδώρου» στο Στενό του Αρτεμώνα.
21.00 & 23.00 Προβολές ταινιών που σχετίζονται με τη γαστρονομία, στο «cine Δραγάτση», στο Στενό του Αρτεμώνα
22.00 Χαιρετισμοί και αποχαιρετισμοί στο χώρο του Φεστιβάλ
22.30 Γλέντι και χορός για όλους με το Γιάννη Κονιτόπουλο και τους συνεργάτες του